KÉSZÜL A SZIGET

 2009.08.10. 17:52

ORVOSI FELÜGYELET A SZIGETEN

 Az elsősegélynyújtó helyek, 24 órán át nyitva tartó gyógyszertár és négyszáz fős egészségügyi személyzet mellett az influenzajárvány miatt idén felső légúti ambulancia és az ÁNTSZ járványügyi szakemberei is szolgálják a Sziget fesztiválra érkezőket.
Elsősegélynyújtó-helyek, felső légúti ambulancia és 24 órán át üzemelő gyógyszertár áll a Sziget fesztiválon megbetegedő látogatók rendelkezésére, ellátásukat négyszáz fős egészségügyi személyzet, köztük 56 ÁNTSZ- és országos epidemiológiai központi dolgozó segíti - jelentette be Gerendai Károly, a fesztivál ügyvezetője hétfőn.

A tájékoztatón az Egészségügyi miniszter elmondta: mivel az új típusú influenza Magyarországon már 122 embert betegített meg, az eddigi feladatokat ki kellett egészíteni a vírus elleni védekezést segítő intézkedésekkel.
 
A fesztivál látogatói számára 400 tagú egészségügyi stáb áll rendelkezésre, az egészségügyi ellátórendszer pedig nemzetközi szinten is példaértékűen működik a szigeten - mondta el Gerendai Károly.

Címkék: sziget influenza ántsz gerendai h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://influenzakommando.blog.hu/api/trackback/id/tr431300915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása