AZÉRT NEM ÁRT AZ ÓVATOSSÁG

Nagyobb az esélye annak, hogy nemi betegséget kapjanak el a fesztiválozók, mint annak, hogy új influenzával fertőződnek meg a Szigeten - mondta Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa szerdán az MTI-nek. A fesztivál főszervezője szerint sincs ok a pánikra.

"Az új típusú influenza szempontjából a szigetlakók nincsenek jelenleg veszélyben. Sokkal nagyobb veszélyt jelentenek a szexuális úton terjedő betegségek a Szigeten, mint a légúti fertőző betegségek" - mondta a járványügyi szakember, azt követően, hogy kiképzést tartott a Szigeten tevékenykedő "influenza-hostesseknek".

Európa számos államában nagyságrendileg nagyobb influenzajárvány dúl, mint Magyarországon. Ugyanakkor azokban az országokban is rendeztek nagy ifjúsági fesztiválokat, ahol tízezer számra vannak megbetegedések, és egyiken sem okozott a járvány problémát. Magyarországon sem számítanak erre - mondta Szlávik János, aki szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy valaki fertőzötten érkezik a fesztiválra és tovább is adja a betegséget a Szigeten.

A bejegyzés trackback címe:

https://influenzakommando.blog.hu/api/trackback/id/tr841305485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása