FONTOS INFÓK 1.

 2009.08.10. 10:56

h1n1 mikroszkóp alatt

Az új H1N1 influenza tünetei a szezonális influenzáéhoz hasonlóan többek között: láz, köhögés, torokfájás, orrváladékozás és -dugulás, különféle testtájakon jelentkező sajgás, fejfájás, borzongás, és kimerültség.

A vírus által megfertőzött emberek tetemes hányada hasmenésről és hányásról is beszámolt. Ezenkívül – a szezonális influenzához hasonlóan – súlyos megbetegedések, sőt halálesetek is előfordultak a vírusfertőzés következményeként. 

A járványügy a megfertőződött egyének orvosi kórelőzményének tanulmányozásával igyekszik kideríteni, hogy vajon egyesek esetében fokozott-e a vírus okozta fertőződés, a súlyos megbetegedés, vagy a kórházi beutalás kockázata. A szezonális influenza esetében bizonyos egyéneket fokozottan fenyeget a súlyos, influenzás szövődmé­nyek kockázata. Ide tartoznak többek között a 65 éves vagy idősebb emberek, az 5 évesnél fiatalabb gyermekek, a terhes nők, valamint az idült betegségekben szenvedők életkortól függetlenül. Ezidőtájt nem ismert, hogy vajon az új vírus okozta fertőzés súlyos influenzás szövődményeinek is nagyobb-e a kockázata bizonyos embercsoportokban.
 
Amerikai videó a h1n1-elleni védekezésről:
 

 

Címkék: vírus fertőzés tudnivalók h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://influenzakommando.blog.hu/api/trackback/id/tr221299948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása