INFLUENZA TANÁCSADÁS A SZIGETEN

 2009.08.13. 23:07

Az influenza-kommandó csaknem százezer, több nyelvű szóróanyagot és számtalan jótanácsot oszt majd szét arról, hogy milyen óvintézkedésekkel lehet megelőzni a betegséget, miről ismerni fel, és mi a teendő, illetve hova fordulhatnak, ha mégis felmerül a fertőzés gyanúja. Az önkénteseket Szlávik János, a Fővárosi Szent László Kórház főorvosa képezte ki, de a felvilágosításban az EDS, Európa legnagyobb diákszervezete is segít.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta, az új influenza terjedése miatt idén a tavalyinál is szigorúbb közegészségügyi előírásokat teljesítenek. Sokkal több kézmosót, fertőtlenítő-adagolót és hárommal több mosdókonténert helyeztek ki. Külön orvosi vizsgálót alakítottak ki, valamint 30-ról 60-ra növelték az elkülönítő kapacitását arra az esetre, ha H1N1-s fertőzés jelentkezne. Emellett pedig nemcsak a 400 fős egészségügyi személyzetet, hanem az egész Sziget-stábot kiképezték az influenza-járvánnyal kapcsolatban, a munkavédelmi oktatás keretében - tette hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://influenzakommando.blog.hu/api/trackback/id/tr221308178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása