12 EDS NŐVÉRKE A SZIGETEN

 2009.08.12. 17:39


INFLUENZA KOMMANDÓ NŐVÉRKÉKKEL

 A következő öt napban tizenkét hostess járja majd folyamatosan a fesztivált, hogy tájékoztassák a szigetlakókat a tünetekről és a megelőzés lehetőségeiről. A tanácsok között szerepel majd a gyakori kézmosás és a papír zsebkendő egyszeri használata. Ha beteg fesztiválozóval találkoznak, akkor őt azonnal a Sziget egészségügyi stábjához irányítják. A Szigetet járó influenza-kommandó "arca" Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázó, aki a szerdai "kiképzésen" is ott volt.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője az MTI-nek kiemelte: a szervezők igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy fertőzés esetén a megfelelő szakmai protokoll szerint kezeljék a beteget.

Nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre és a figyelemfelhívásra is: a Sziget különböző pontjain összesen háromszáz plakátot helyeztek ki, a kivetítőkön és a hangosbemondókon keresztül is tájékoztatják a látogatókat. Emellett fertőtlenítő kézmosókat is elhelyeztek a fesztivál számos helyszínén. Az összesen négyszáz fős egészségügyi személyzet és a stáb többi tagja is speciális kiképzést kapott az új influenzáról - tette hozzá.

A felkészülésnél a nemzetközi példákat is figyelembe vették. A külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy a lappangási idő miatt nem kell sok megbetegedésre számítani a Szigeten sem - mutatott rá.

A főszervező szerint nincsenek veszélyben a szigetlakók. "Egy influenzavírusról van szó és nem az eboláról. Ilyen értelemben nem gondolnám, hogy itt súlyos életveszélynek vannak kitéve a Sziget látogatói azért, mert a világban terjed egy influenza vírus. Szerencsére Magyarországon még nagyon kevés megbetegedés van" - mondta Gerendai Károly hozzátéve, hogy természetesen nem lehet teljesen kizárni, hogy valaki már betegen érkezik a fesztiválra.

A bejegyzés trackback címe:

https://influenzakommando.blog.hu/api/trackback/id/tr151305494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása